Trump indiai látogatására egy 500 méter hosszú téglafalat építettek egy nyomornegyed előtt

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Az indiai Gudzsarát államban Donald Trump amerikai elnök látogatása előtt gyorsan építettek egy fél kilométer hosszú téglafalat. Az építkezés bírálói szerint a cél egy több mint 2000 ember lakta nyomornegyed eltakarása volt.

„Ha már ennyi pénzt költenek a falra, miért nem inkább a mi körülményeinket javítják belőle? Miért takarnak el bennünket, szegény embereket?” – idézte Kesi Szaraníja helyi lakost az AP amerikai hírügynökség.

Trump a jövő héten utazik a Gudzsarát állambeli Ahmedábádba kétnapos indiai látogatása alatt, és egy krikettstadionban tartandó rendezvényen vesz részt Narendra Modi indiai kormányfővel, aki Gudzsarát főminisztere volt 12 évig, mielőtt 2014 májusában szövetségi miniszterelnökké választották. Útközben a nyomornegyed mellett hajtanak el.

Sajtóértesülések szerint a falat eredetileg 1,8-2,1 méter magasra tervezték, de végül 1,2 méterre csökkentették a magasságát. Bidzsal Patel helyi kormányzati vezető szerint a falat „biztonsági okokból” építik, emellett esztétikai célokat is szolgál.

Bussza Krisna 33 éves indiai farmer egy rituális szertartáson megcsókolja a hamarosan Indiába érkező Donald Trump szobrát 2020. február 17-én.Fotó: NOAH SEELAM/AFP

Trump, aki a mexikói határ mentén falat tervez építeni a bevándorlás megakadályozására, február 24-én és 25-én látogat Indiába. Ez alkalmat ad a kereskedelmi viták miatt feszült kapcsolatok javítására és több 10 ezer amerikai-indiai kettős állampolgár győzködésére az amerikai elnökválasztás előtt. (MTI)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!