Trump indiai látogatására egy 500 méter hosszú téglafalat építettek egy nyomornegyed előtt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az indiai Gudzsarát államban Donald Trump amerikai elnök látogatása előtt gyorsan építettek egy fél kilométer hosszú téglafalat. Az építkezés bírálói szerint a cél egy több mint 2000 ember lakta nyomornegyed eltakarása volt.

„Ha már ennyi pénzt költenek a falra, miért nem inkább a mi körülményeinket javítják belőle? Miért takarnak el bennünket, szegény embereket?” – idézte Kesi Szaraníja helyi lakost az AP amerikai hírügynökség.

Trump a jövő héten utazik a Gudzsarát állambeli Ahmedábádba kétnapos indiai látogatása alatt, és egy krikettstadionban tartandó rendezvényen vesz részt Narendra Modi indiai kormányfővel, aki Gudzsarát főminisztere volt 12 évig, mielőtt 2014 májusában szövetségi miniszterelnökké választották. Útközben a nyomornegyed mellett hajtanak el.

Sajtóértesülések szerint a falat eredetileg 1,8-2,1 méter magasra tervezték, de végül 1,2 méterre csökkentették a magasságát. Bidzsal Patel helyi kormányzati vezető szerint a falat „biztonsági okokból” építik, emellett esztétikai célokat is szolgál.

Bussza Krisna 33 éves indiai farmer egy rituális szertartáson megcsókolja a hamarosan Indiába érkező Donald Trump szobrát 2020. február 17-én.Fotó: NOAH SEELAM/AFP

Trump, aki a mexikói határ mentén falat tervez építeni a bevándorlás megakadályozására, február 24-én és 25-én látogat Indiába. Ez alkalmat ad a kereskedelmi viták miatt feszült kapcsolatok javítására és több 10 ezer amerikai-indiai kettős állampolgár győzködésére az amerikai elnökválasztás előtt. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér