A WHO szerint az Egyesült Államokban és Új-Zélandon is rosszabb gyereknek lenni, mint Magyarországon

A 29. helyen végzett Magyarország az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Egyesült Nemzetek Gyermekalapja (UNICEF) és a The Lancet tudományos folyóirat közös „A Future for the World’s Children?” című jelentésében közölt gyermekjóléti listán. A 180 állam adatait összesítő lista szerint Norvégiában, Dél-Koreában, Hollandiában, Franciaországban, Írországban, Dániában, Japánban, Belgiumban, Izlandon és az Egyesült Királyságban van a gyermekeknek a legjobb esélyük a túlélésre és a jólétre, a legrosszabb pedig a Közép-afrikai Köztársaságban, Csádban, Szomáliában, Sierra Leonéban és Guineában.

Magyarország 29. helye nem mondható rossznak, megelőzzük vele Szlovákiát (30.), Új Zélandot (32.), Lengyelországot (33.), az Egyesült Államokat (39.) és Romániát is (80.). De előttünk végzett Ausztria (19.), Szlovénia (25.) és Horvátország (28.) is.

A jelentés ugyanakkor megjegyzi azt is, hogy a világon nincs állam, amelyik eleget tenne a gyerekek védelme érdekében, hiszen a világon minden gyerek egészségét és jövőjét közvetlenül veszélyezteti a környezet kizsákmányolása, a klímaváltozás, és az a haszonleső marketing gyakorlat, amely a gyerekeket a feldolgozott gyorsélelmiszerek, cukros italok, alkohol- és dohánytermékek fogyasztóivá teszi. (Világgazdaság)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér