Élő adásban ismerte el a brit belügyminiszter, hogy a kormánya új bevándorlási szabályai szerint ő maga sem lenne az országban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Priti Patel bit belügyminiszter Nick Ferrari riporter kérdéseire válaszolt az LBC rádió műsorában a Boris Johnson miniszterelnök vezette kormány új bevándorlási csomagjáról. A csomag lényege, hogy erősen korlátozza és a jelenlegi szabályokhoz képest szigorítja a bevándorlást, egy pontrendszer alapján bírálják el az érkezőket, de az országba csak olyanokat engednek, akiknek van érvényes állásajánlata, ehhez szükséges szakképesítése és tud angolul.

Patel és Boris Johnson miniszterelnökFotó: -/AFP

Patel igyekezett védeni az intézkedést, de a beszélgetés közepén (az alábbi videóban 5 perc 45 másodperctől) a riporter arról kezdett beszélni, hogy ő is bevándorló családból jön, apai ágon ráadásul vendéglátósoktól, így az új pontrendszer alapján az apját nem engedték volna be az országba. Ezután megkérdezte a minisztert is, vele mi a helyzet.

Priti Patel családja Ugandából származik, szülei még nem menekültként érkeztek Nagy-Britanniába a 60-as években, ahol vállalkozást indítottak, trafikhálózatot állítottak fel. A kormány által most javasolt pontrendszer alapján tehát minden bizonnyal őket sem engedték volna be az országba. Patel eleinte igyekszik kikerülni a kérdést, de miután Ferrari ragaszkodik a válaszhoz, a kérdés sokadik megismétlése után ez hangzik el:

„De ön nem lenne itt, belügyminiszter.”

„Igen, de ne felejtsük el, Nick, hogy a kormány a menekültekhez való hozzáállását nem alakítja át...”

(Independent)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó