Óriási műfülek, műajkak és torzonborz műszemöldökök miatt robbant ki rasszista botrány egy divatbemutatón

Kénytelen volt bocsánatot kérni egy New York-i művészeti iskola, miután sokan rasszistának nevezték az egyik divatbemutatójukon használt kellékeket, írja a BBC. A február 7-i rendezvényen arra kérték a modelleket, hogy óriási műfület, vastag, vörös műajkat és torzonborz műszemöldököt aggassanak magukra.

Fotó: Bennett Raglin/AFP

Egyikük, egy fekete modell, Amy Lefevre azonban nem volt hajlandó erre, mert kényelmetlenül érezte volna magát, amit közölt is a szervezőkkel. Elmondása szerint erre azt a választ kapta, hogy 45 másodpercig ki lehet bírni a kényelmetlenséget. 

Fotó: Bennett Raglin/AFP

A művészeti, üzleti, kommunikációs és divatképzéseket kínáló Fashion Institute of Technology vezetője szerint „jelenleg nem úgy tűnik”, hogy a tervezők rasszista motivációkkal alkották volna meg a kiegészítőket, mégis egyértelmű, hogy ez lett a kifutása. Így elnézést kért a diákoktól, a műsor résztvevőitől és mindenkitől, akit megbántottak. A bemutató szervezője Lefevre-től is elnézést kért egy Instagram-posztban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér