Óriási műfülek, műajkak és torzonborz műszemöldökök miatt robbant ki rasszista botrány egy divatbemutatón

Kénytelen volt bocsánatot kérni egy New York-i művészeti iskola, miután sokan rasszistának nevezték az egyik divatbemutatójukon használt kellékeket, írja a BBC. A február 7-i rendezvényen arra kérték a modelleket, hogy óriási műfület, vastag, vörös műajkat és torzonborz műszemöldököt aggassanak magukra.

Fotó: Bennett Raglin/AFP

Egyikük, egy fekete modell, Amy Lefevre azonban nem volt hajlandó erre, mert kényelmetlenül érezte volna magát, amit közölt is a szervezőkkel. Elmondása szerint erre azt a választ kapta, hogy 45 másodpercig ki lehet bírni a kényelmetlenséget. 

Fotó: Bennett Raglin/AFP

A művészeti, üzleti, kommunikációs és divatképzéseket kínáló Fashion Institute of Technology vezetője szerint „jelenleg nem úgy tűnik”, hogy a tervezők rasszista motivációkkal alkották volna meg a kiegészítőket, mégis egyértelmű, hogy ez lett a kifutása. Így elnézést kért a diákoktól, a műsor résztvevőitől és mindenkitől, akit megbántottak. A bemutató szervezője Lefevre-től is elnézést kért egy Instagram-posztban.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.