Vádat emelnek a lesothói miniszterelnök ellen a volt felesége meggyilkolása miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Újabb fordulatot hozhat az afrikai országot felbolygató gyilkossági ügy: a rendőrség szerint Lesotho miniszterelnökét, a 80 éves Thomas Thabane-t fogják megvádolni a volt felesége, Lipolelo Thabane meggyilkolásával, írja a BBC

Thomas Thabane és neje, Maisaiah Thabane Thomas beiktatásán 2017 júniusábanFotó: SAMSON MOTIKOE/AFP

Thabane a hírek hallatára bejelentette, hogy idős kora miatt lemond a posztjáról júliusban, ugyanakkor a vádakra nem reagált semmit. A volt feleségének meggyilkolásával a rendőrség már megvádolta a miniszterelnök jelenlegi feleségét, Maesaiah Thabanét. Thabane lehet az első olyan vezető Afrika déli részén, akit hivatali ideje alatt vádolnak meg gyilkossággal.

Lipolelo Thabanét két nappal Thomas Thabane beiktatása előtt gyilkolták meg, 2017-ben. A leendő miniszterelnök ekkor már elmérgesedett válóperben volt Lipolelo Thabanéval. Lipolelo megölésével eleinte ismeretlen fegyveres férfiakat gyanúsítottak, de a nyomozás során kiderült, hogy a történet ennél sokkal kalandosabb. Január 10-én elfogató parancsot adtak ki a First Lady ellen, aki ekkor eltűnt, de aztán a rendőrségnek sikerült kézre kerítenie. 

A rendőrségi közlemény szerint már pénteken vádat emelhetnek a miniszterelnök ellen. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér