A bíróság helyett a szomszédos Dél-Afrikába ment Leshoto gyilkossággal gyanúsított miniszterelnöke

Pénteken kellett volna megjelennie a bíróságon Thomas Thabane lesothói miniszterelnöknek, hogy hivatalosan is közöljék vele, vádat emelnek ellene első felesége, Liplelo Thabane meggyilkolása miatt. A miniszterelnök azonban a bíróság helyett a szomszédos Dél-Afrikába ment. Fia, Potlako Thabane szerint apja nem elmenekült, hanem rutinvizsgálatra ment dél-afrikai orvosaihoz, akik "hazaengedik, ha úgy látják, hogy nincs semmi baja".

Thomas Thabane és neje, Maisaiah Thabane Thomas beiktatásán 2017 júniusábanFotó: SAMSON MOTIKOE/AFP

Thabane első feleségét 2017 nyarán, két nappal volt férje miniszterelnöki beiktatása előtt lőtték agyon. Az ügyben februárban Thabane jelenlegi neje, Maesaiah Thabane ellen már vádat emeltek, azt gyanítják, hogy nyolc bérgyilkost bízott meg férje előző nejének megölésére.

A 80 éves miniszterelnök azért keveredett gyanúba, mert a bűntény helyszínéről a gyilkosság idején felhívták a telefonját.

Thabane amúgy csütörtökön bejelentette, hogy "már nincs elég energiája az ország vezetésére", ezért jűlius végén lemond tisztségéről. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér