Adatlopás miatt tett feljelentést a Pécsi Sport Nonprofit vezetője

Feljelentést tett a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt., a pécsi önkormányzat sportvállalatának vezetője, mert a cégnél tavaly ősszel adatok, merevlemezek tűntek el.

Közleményében azt írta, hogy a cég korábbi vezetője, Vári Attila még októberben elkérte a cég informatikai rendszerét működtető vállalkozótól a társaság levelezőrendszeréhez szükséges felhasználói nevet és jelszót. A rendszergazda ezeket az adatokat át is adta, de ezt követően ezekkel a jelszavakkal többet nem tudott belépni az általa kezelt adatbázisba, mert azokat megváltoztatták.

Az új jelszavakat csak decemberben kapta meg a rendszergazda Vári asszisztensétől. A rendszerbe belépve komoly változásokat tapasztalt. Az asszisztens és a PSN üzemeltési igazgatójának asztali számítógépéről "harverek, szoftverek és adatok tűntek el, a számítógépekbe új merevlemez került a régieket és az azokon tárolt adatokat pedig eltulajdonították".

A közlemény szerint a cég levelezéséből több emai-fiók adatait, a központi szerverről pedig a teljes levelezést törölték, hogy "azt a felhasználó ne tudja visszaállítani".

Az önkormányzat szerint a történtek több bűncselekmény gyanúját is felvetik, ezért a PSN Zrt. új vezetője információs rendszer vagy adat megsértése és lopás gyanúja miatt tett feljelentést. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér