Egy betongyűrűn keresztül ástak alagutat a szerb határnál

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Mióta a rendőrök rájöttek, hogy a határkerítés alatt is be lehet jutni az országba, sokkal gyakrabban ellenőrzik. Így péntek délelőtt egy újabb nyílásra bukkantak Csikéria külterületén, egy áteresz mellett.

Fotó: police.hu

A határvonal és az ideiglenes biztonsági határzár alatt ugyanis áthúzódik egy beton elemekből összeállított áteresz, ami a szerb területről indul. Bár a magyar oldalon található kijáratát korábban már lezárták, de arra nem gondoltak, hogy valaki majd áttöri a betongyűrű falát, és néhány méteres alagutat ástak a felszínig.

LezártákFotó: police.hu
De áttörtékFotó: police.hu

A biztonság kedvéért a helyszíni szemle után az alagutat betemették. (police.hu)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót