Eltiltották a választási részvételtől Bolívia elüldözött elnökét

Evo Morales elüldözése után Mexikóban. A megbuktatott elnök jelenleg Argentínában él, erre hivatkozva tiltották el attól, hogy jelölt legyen a parlamenti választáson.Fotó: CLAUDIO CRUZ/AFP

Eltiltották Evo Moralest, Bolívia volt elnökét a részvételtől a parlamenti választásokon. Morales február elején jelentette be, hogy indul egy szenátori posztért a május 3-i választáson. A hatóságok most arra hivatkozva tiltották el, hogy nincs állandó lakhelye az országban.

Moralest tavaly buktatták meg és üldözték el az országból, azóta Argentínában él.

A legfelső választási bíróság elnöke helyi idő szerint csütörtökön jelentette be a sajtónak, hogy Morales állandó lakhely híján nem felel meg a szenátoroktól elvárt követelményeknek. Salvador Romero kijelentette, hogy az ítélet ellen nem lehet fellebbezni.

Moralesnek esélye lett volna a megválasztásra, mert pártja, a Mozgalom a Szocializmusért (MAS) vezeti a közvélemény-kutatási listákat. A párt elnökjelöltjét, Luis Arcét a választási bíróság elismerte indulásra jogosultként. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér