Két részre szakadt hajnalban az ország

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Tíz foknál is nagyobb eltérés van pillanatnyilag az ország leghidegebb és legmelegebb részei között. Az ország északnyugati részén koratavaszias az idő, már most 4-7 fokot mérnek, miközben délen és keleten keményen fagy. Szabolcsban -3, Baranya és Somogy legdélibb részein -4 fokot mértek hajnali 5:50-kor.

Magyarország pillanatnyi időjárása 2020. február 21-én hajnali 5:50-korGrafika: OMSZ

Ebből már sejthető, hogy frontátvonulás van, ami nagyban meghatározza majd a hétvége időjárását is. A kettősség délelőtt is megmarad, ekkor a nyugati határvidéken erős, viharossá fokozódó szél mellett is 7-10 fokig melegedhet az idő már délelőtt is, közben az északkeleti hegyvidéken akár havazás és -3 fok is lehet. Napsütésre elvétve, leginkább Baranyában és Bácskában számíthatunk.

Délutánra már több helyütt kiderül az ég. Délnyugaton 10-12, északnyugaton és délekeleten 8-10, északkeleten 4-5 fok körül alakulhat a napi csúcshőmérséklet, míg az ország legkeletibb sarkában délutánra már csupán 2 fokot jósolnak.

Szombaton még a maihoz hasonlóan alakul az idő, vasárnaptól viszont újra felmelegedik, akár 10-16 fok is lehet.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér