Két részre szakadt hajnalban az ország

Tíz foknál is nagyobb eltérés van pillanatnyilag az ország leghidegebb és legmelegebb részei között. Az ország északnyugati részén koratavaszias az idő, már most 4-7 fokot mérnek, miközben délen és keleten keményen fagy. Szabolcsban -3, Baranya és Somogy legdélibb részein -4 fokot mértek hajnali 5:50-kor.

Magyarország pillanatnyi időjárása 2020. február 21-én hajnali 5:50-korGrafika: OMSZ

Ebből már sejthető, hogy frontátvonulás van, ami nagyban meghatározza majd a hétvége időjárását is. A kettősség délelőtt is megmarad, ekkor a nyugati határvidéken erős, viharossá fokozódó szél mellett is 7-10 fokig melegedhet az idő már délelőtt is, közben az északkeleti hegyvidéken akár havazás és -3 fok is lehet. Napsütésre elvétve, leginkább Baranyában és Bácskában számíthatunk.

Délutánra már több helyütt kiderül az ég. Délnyugaton 10-12, északnyugaton és délekeleten 8-10, északkeleten 4-5 fok körül alakulhat a napi csúcshőmérséklet, míg az ország legkeletibb sarkában délutánra már csupán 2 fokot jósolnak.

Szombaton még a maihoz hasonlóan alakul az idő, vasárnaptól viszont újra felmelegedik, akár 10-16 fok is lehet.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.