Két részre szakadt hajnalban az ország

Tíz foknál is nagyobb eltérés van pillanatnyilag az ország leghidegebb és legmelegebb részei között. Az ország északnyugati részén koratavaszias az idő, már most 4-7 fokot mérnek, miközben délen és keleten keményen fagy. Szabolcsban -3, Baranya és Somogy legdélibb részein -4 fokot mértek hajnali 5:50-kor.

Magyarország pillanatnyi időjárása 2020. február 21-én hajnali 5:50-korGrafika: OMSZ

Ebből már sejthető, hogy frontátvonulás van, ami nagyban meghatározza majd a hétvége időjárását is. A kettősség délelőtt is megmarad, ekkor a nyugati határvidéken erős, viharossá fokozódó szél mellett is 7-10 fokig melegedhet az idő már délelőtt is, közben az északkeleti hegyvidéken akár havazás és -3 fok is lehet. Napsütésre elvétve, leginkább Baranyában és Bácskában számíthatunk.

Délutánra már több helyütt kiderül az ég. Délnyugaton 10-12, északnyugaton és délekeleten 8-10, északkeleten 4-5 fok körül alakulhat a napi csúcshőmérséklet, míg az ország legkeletibb sarkában délutánra már csupán 2 fokot jósolnak.

Szombaton még a maihoz hasonlóan alakul az idő, vasárnaptól viszont újra felmelegedik, akár 10-16 fok is lehet.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér