Lemondott az Állatkert főigazgatója

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Távozik az állatkert főigazgatója, írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Fővárosi Állat- és Növénykert. Persányi Miklós az utóbbi időben megromlott egészségi állapotával indokolta lemondását Karácsony Gergely főpolgármesternek. "„Életem hetvenedik évébe léptem, és az utóbbi hónapokban munkámban jelentkező rendkívüli terhelés egészségemet is próbára tette. A következő időszakban még tovább növekvő feladatokat felmérve, és tapasztalva a szervezetemet érő negatív hatásokat, magasabb vezetői feladatomtól visszavonulok” - írta.

A Fővárosi Közgyűlés legközelebb jövő szerdán ülésezik, ekkor dönthetnek a megbízott főigazgató személyéről, Persányi Miklós utódját nyílt pályázaton választják majd ki.

Persányi felügyelte a városligeti Biodóm-beruházást. A HVG friss híre szerint az Állatkert új gazdasági igazgatója mostanra elkészült a beruházás átvilágításával, az alapján úgy tűnik, hogy a 2017-ben még 43,7 milliárd forintosra tervezett beruházás költségei már 63 milliárd forintnál tartanak, miközben még korántsem készült el az üvegkupola.

Az eredeti tervek szerint amúgy a Biodóm mindössze 15,7 milliárdba került volna.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót