Lemondott az Állatkert főigazgatója

Távozik az állatkert főigazgatója, írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Fővárosi Állat- és Növénykert. Persányi Miklós az utóbbi időben megromlott egészségi állapotával indokolta lemondását Karácsony Gergely főpolgármesternek. "„Életem hetvenedik évébe léptem, és az utóbbi hónapokban munkámban jelentkező rendkívüli terhelés egészségemet is próbára tette. A következő időszakban még tovább növekvő feladatokat felmérve, és tapasztalva a szervezetemet érő negatív hatásokat, magasabb vezetői feladatomtól visszavonulok” - írta.

A Fővárosi Közgyűlés legközelebb jövő szerdán ülésezik, ekkor dönthetnek a megbízott főigazgató személyéről, Persányi Miklós utódját nyílt pályázaton választják majd ki.

Persányi felügyelte a városligeti Biodóm-beruházást. A HVG friss híre szerint az Állatkert új gazdasági igazgatója mostanra elkészült a beruházás átvilágításával, az alapján úgy tűnik, hogy a 2017-ben még 43,7 milliárd forintosra tervezett beruházás költségei már 63 milliárd forintnál tartanak, miközben még korántsem készült el az üvegkupola.

Az eredeti tervek szerint amúgy a Biodóm mindössze 15,7 milliárdba került volna.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér