Lemondott az Állatkert főigazgatója

POLITIKA
2020 február 21., 10:16

Távozik az állatkert főigazgatója, írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Fővárosi Állat- és Növénykert. Persányi Miklós az utóbbi időben megromlott egészségi állapotával indokolta lemondását Karácsony Gergely főpolgármesternek. "„Életem hetvenedik évébe léptem, és az utóbbi hónapokban munkámban jelentkező rendkívüli terhelés egészségemet is próbára tette. A következő időszakban még tovább növekvő feladatokat felmérve, és tapasztalva a szervezetemet érő negatív hatásokat, magasabb vezetői feladatomtól visszavonulok” - írta.

A Fővárosi Közgyűlés legközelebb jövő szerdán ülésezik, ekkor dönthetnek a megbízott főigazgató személyéről, Persányi Miklós utódját nyílt pályázaton választják majd ki.

Persányi felügyelte a városligeti Biodóm-beruházást. A HVG friss híre szerint az Állatkert új gazdasági igazgatója mostanra elkészült a beruházás átvilágításával, az alapján úgy tűnik, hogy a 2017-ben még 43,7 milliárd forintosra tervezett beruházás költségei már 63 milliárd forintnál tartanak, miközben még korántsem készült el az üvegkupola.

Az eredeti tervek szerint amúgy a Biodóm mindössze 15,7 milliárdba került volna.