Lemondott az ír kormányfő

A február 8-i választáson elszenvedett veresége után február 21-én bejelentette lemondását Leo Varadkar ír miniszterelnök. Pártja, a konzervatív liberális Fine Gael csak harmadik helyen végzett a választásokon nyertes szociáldemokrata-nacionalista Sinn Féin és a liberális Fianna Fáil mögött.

A február 8-i választás jelentős változásokat hozott az ír belpolitikában, amit hagyományosan a Fine Gael és a Fianna Fáil uralt az ország függetlenedése óta, míg a Sinn Féin az IRÁ-hoz fűződő viszonya miatt évtizedekig páriának számított.

A hárompártivá alakult erőtérben egyik pártnak se sikerült kormányzó többséget szereznie. A győztes Sinn Féinnek is csupán 45 képviselője van, pedig a kormányalakításhoz 81 képviselő támogatására volna szükség. Ennyi a két hagyományos nagy pártnak együtt sincs. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér