Téglák potyogtak a járdára és az autókra a VII. kerületben az erős szél miatt

Fák dőltek ki és épületek rongálódtak meg pénteken az ország több pontján a viharos szél miatt. A tűzoltóknak az esti órákig 120 helyszínre kellett kivonulniuk - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

A legtöbb káresemény a fővárosban és Győr-Moson-Megyében volt, de több más megyében is hívták a tűzoltókat, főleg kidőlt fákhoz, kéményekhez, letört faágakhoz.

  • A Győr-Moson-Sopron megyei Gyömörén egy házra dőlt fa, 
  • Tatabányán a színház tetejét,
  • Sopronban a levéltár oldalát rongálta meg az erős szél, 
  • Budapesten a VII. kerületben pedig egy tűzfalat bontott meg, téglák hullottak a járdára és autókra. 
  • A viharban felborult egy teherautó pótkocsija az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, Baracskánál.

Ugyanakkor a katasztrófavédelemnek nincs tudomása a viharral összefüggő személyi sérülésről, illetve áramkimaradásról. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér