Téglák potyogtak a járdára és az autókra a VII. kerületben az erős szél miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Fák dőltek ki és épületek rongálódtak meg pénteken az ország több pontján a viharos szél miatt. A tűzoltóknak az esti órákig 120 helyszínre kellett kivonulniuk - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

A legtöbb káresemény a fővárosban és Győr-Moson-Megyében volt, de több más megyében is hívták a tűzoltókat, főleg kidőlt fákhoz, kéményekhez, letört faágakhoz.

  • A Győr-Moson-Sopron megyei Gyömörén egy házra dőlt fa, 
  • Tatabányán a színház tetejét,
  • Sopronban a levéltár oldalát rongálta meg az erős szél, 
  • Budapesten a VII. kerületben pedig egy tűzfalat bontott meg, téglák hullottak a járdára és autókra. 
  • A viharban felborult egy teherautó pótkocsija az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, Baracskánál.

Ugyanakkor a katasztrófavédelemnek nincs tudomása a viharral összefüggő személyi sérülésről, illetve áramkimaradásról. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót