Tizenöt év után elfogták a makói kettős gyilkosság gyanúsítottját

bűnügy
2020 február 21., 08:12

Bő 15 évvel a történtek után a rendőrség elfogta a makói kettős emberölés gyanúsítottját. 2004. november 16-án délelőtt gyilkoltak meg otthonában egy idős makói asszonyt. A gyilkos ezután az édesanyját látogatni hazatérő nőt is meggyilkolta, átkutatta a házat, majd elmenekült a helyszínről.

A gyanúsított előállítása.
photo_camera A gyanúsított előállítása. Fotó: Police.hu - közkincs

A nyomozók bizonyítékokat foglaltak le, tanúkat hallgattak meg, majd két héttel később gyanúsítottként hallgattak ki egy helyi férfit, aki ellen azonban másfél évvel később, 2006 márciusában a Csongrád Megyei Főügyészség megszüntette a nyomozást.

Az ügyet 2019. november 25-én nyitották újra, a nyomozást a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya vette át.

A rendőrség péntek reggeli sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a helyszínen talált ujjlenyomat-töredékek újraelemzése vezetett nyomra. Ezek a töredékek nem voltak alkalmasak gépi azonosításra, 2004-ben ezért nem sikerült beazonosítani a gyanúsítottat. Most azonban vizuálisan is ellenőrizték az ujjlenyomatokat, több száz minta átvizsgálása után találták meg a gyanúsítottat.

A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint emellett a korábbi vallomásokat és adatokat is újraértékelték. Így került látókörükbe egy, a mórahalmi járás területén élő 45 éves férfi, aki 2003-2004 fordulóján akkori párkapcsolata miatt hétvégente megfordult Makón, így a sértett házának környékét is ismerte.

A bizonyítékok alapján a készenléti rendőrség életvédelmi nyomozói 2020. február 18-án reggel elfogták Sz. Dénest, akit több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vettek. Azóta a bíróság a letartóztatását is elrendelte. (Via MTI, Police.hu)