Már negyven olaszt fertőzött meg a koronavírus

Koronavírus-tájékoztató az észak-olaszországi Casalpusterlengo főterén.Fotó: MIGUEL MEDINA/AFP

Szombatra Olaszország lett a koronavírusjárványtól leginkább sújtott európai ország. A hatóságok szombaton jelentették be egy 78 éves venetói férfi és egy 75 éves lombardiai nő halálát, akik mindketten bizonyítottan fertőzöttek voltak, és akiket más panaszokkal kezeltek napok óta kórházban. A hatóságok összesítése szerint Rómában három, Venetóban hét, Lombardiában harminckét esetben igazolták tesztekkel a fertőzést.

Luca Zaia, Veneto tartomány kormányzója szerint a nagy kérdés, hogy hogyan fertőződhettek meg a venetói betegek, akik "nem voltak semmilyen kapcsolatban" kínaiakkal vagy Kínából hazatérőkkel.

A Rómában ápolt három fertőzött külföldön fertőződött meg, ketten közülük kínai turisták. A lombardiai és venetói eseteknél nincs ilyen kapcsolat a járvány kínai gócával. A fertőzésre tekintettel több északolasz városban bezárták a közintézményeket, Lombardiában pedig mintegy 250 embert, köztük hetven orvost és ápolót helyeztek karanténba. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér