Még csalóka a napfény, de már úton a melegfront

Az ablakomon betóduló langyos napfény mellett némileg meglepett, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat aktuális hőtérképe alapján az ország nagy részén fagy. Az addig oké, hogy a legendásan hideg Zabar környékén -8 fok volt, de még a Homokhátságban is simán -5 fokot mértek.

Magyarország pillanatnyi időjárása 2020. február 22-én reggel fél nyolckor.Grafika: OMSZ

Azért idővel mindenhol felmelegszik majd a levegő, délelőtt már az északi hegyeinkben is 4 fok várható, az ország többi részén 6-8 fok körül alakul majd a hőmérséklet, többnyire napos időben. Közben nyugat felől melegfront éri el hazánkat, az északnyugati részen megélénkül a félnyugati szél, a Dunántúlon és az északkeleti megyékben széllökések is lehetnek. Késő délutánra országszerte 10-12, az északi hegyvidékeken 7-8 fok körül alakul majd a hőmérséklet.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér