Az egész országra figyelmeztetést adtak ki hétfőre a szél miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ismét feltámad a szél – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat, ami hétfőre az egész országra figyelmeztetéseket adott ki a szél miatt.

Azt írták: az észak felől érkező, és gyorsan átvonuló markáns hidegfront hatására vasárnap estétől egyre több helyen kell viharos széllökésekre számítani. A legerősebbek síkvidéken általában a 70-80, míg főként a Dunántúl északi tájain, illetve Pest és Nógrád megyében néhol akár a 90 km/órát is meghaladhatják, de a magasabban fekvő helyeken 100 km/óra körüli lökések is lehetnek. A szél napközben fokozatosan veszít az erejéből: délutánra a viharos, estére már az erős lökések is megszűnnek.

Viharfelhők az Országház felett 2016. június 1-én.Illusztráció: Balogh Zoltán/MTI

A meteorológiai szolgálat Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a szél veszélye miatt. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!