Szörnyethalt, miután lezuhant a házilag barkácsolt rakétájával a laposföld-hívő Mad Mike Hughes

baleset
2020 február 23., 09:56

64 évesen meghalt Mad Mike Hughes, a híres laposföld-hívő, aki a gőzmeghajtású házi rakétájával akart feljutni az űrbe, hogy bebizonyítsa, a Föld lapos. (Mondjuk tavaly augusztusban bevallotta, hogy igazából csak repülni akart, a laposföld-dolgot valószínűleg hírverésből vagy a forrásai növelésére dobta be.)

Mike Hughes a rakétájával 2017-ben
photo_camera Mike Hughes rakétájával Fotó: Mike Hughes/Facebook

A férfi szombaton Kaliforniában a sivatagban lőtte ki magát, majd nem sokkal a felszállás után probléma adódott, és a kb. 18 ezer dollárból elkészített szerkezet a földbe csapódott.

A kilövést filmre vették a Homemade Astronauts című új, kis költségvetésű tévéműsorhoz, ami házilag barkácsolt rakéták készítőit mutatta volna be a US Science csatornán. A videón látszik, hogy az ernyő a kilövés után azonnal levált, így a rakétát semmi sem fékezte a zuhanáskor.

link Forrás

A gépkocsivezetőként dolgozó Mike Hughes két éve jutott fel először a levegőbe a sufnirakétájával: a Mojave-sivatagban 571,5 méter magasra jutott, ekkor a sebesség 563,27 km/óra lehetett, aztán kinyitotta az ejtőernyőjét.

Mike Hughes egyébként 2002-ben Guinness-rekordot állított fel a leghosszabb (31 méteres) limuzinos ugrásával egy hosszú Lincoln Town Car limuzinnal. (BBC)