A Pénzügyminisztérium magas felügyeleti díja eltüntette az élelmiszerautomaták felét

Az elmúlt másfél évben hatvan százalékra esett vissza a korábbi harmincötezerről az élelmiszerautomaták száma, írja a Nemzeti Automata Szövetség adataira hivatkozva a Magyar Hírlap. A szövetség emlékeztet: 2018. július 1-jétől az élelmiszert árusító automaták kizárólag egy online felügyeletet ellátó AFE-eszközzel együtt működhetnek, aminek havi felügyeleti díját havi ötezer forintban állapította meg a Pénzügyminisztérium. Ezenfelül viszont egy gépenkénti húszezer forintos éves felülvizsgálati díj is terheli az üzemeltető cégeket A szövetség szerint 

ezek együttesen mintegy hét-tíz százalékos extra költséget jelentenek az ágazat számára, az automaták havi átlagos nettó árbevétele a NAV adatai szerint mintegy százezer forint.

Ezért szeretnék elérni, hogy a Pénzügyminisztérium csökkentse a havi díjat "a lényegesen magasabb jövedelemtermelő képességű online pénztárgépek adatátviteli díjával megegyező szintre."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér