A rengeteg rendelés miatt leálltak az olasz szupermarketek házhozszállításai a koronavírus-sújtotta városokban

Olaszország északi részén, főleg Lombardia és Veneto tartományban folyamatosan növekszik a kínai Vuhan városból származó koronavírus fertőzöttjeinek és halálos áldozatainak száma, emiatt pedig az érintett nagyvárosokban egyre többen kerülik a közösségi helyeket. Ennek egyik folyománya, hogy a bevásárlást is egyre kevesebben intézik személyesen, így ugrásszerűen megnőtt a szupermarketekhez online érkező rendelések száma.

A Corriere Della Serra olasz napilap szerint Milánóban és Torinóban is alig lehet már házhoz rendelni a bevásárlást.

Az éttermekből házhozszállításában egyelőre nagy fennakadás nincsen, de az éttermesek attól tartanak, hogy a hatóságok esetleg az ő konyháikat is bezárásra vagy a nyitvatartási idő csökkentésére kötelezik majd, ahogyan a kocsmákkal és bárokkal tették.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér