Ausztria nem fogadja az Olaszországból érkező vonatokat a koronavírus miatt

Miután vasárnap este az Olaszországból Ausztriába tartó Eurocity 86-os vonaton két koronavírus-gyanús beteget találtak, az osztrák hatóságok felfüggesztették a vasúti átkelést a közös határon. Karl Nehammer belügyminiszter az ORF állami rádiót arról tájékoztatta, hogy a vonatot még a határ olaszországi oldalán állították meg. A szerelvény mintegy háromszáz utassal vesztegel a határon, ők a hírek szerint szabadon mozoghatnak olasz területen. Update: Ausztria fogadja az Olaszországból érkező vonatokat, csak az esti vonatot tartóztatta fel a határon.

Fotó: ATTA KENARE/AFP

Az iráni helyzet miatt előbb Örményország, majd Törökország is bejelentette: lezárják a határátkelőiket. Előbbi a szárazföldi átkelő mellett a légijáratokat is felfüggesztette a két ország közt. 

Iránban a hivatalos adatok szerint eddig 8 halálos áldozata és 15 fertőzöttje van a vírusnak. Egyes vélemények szerint viszont a valós szám ezeknél jóval magasabb lehet. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér