Ausztria nem fogadja az Olaszországból érkező vonatokat a koronavírus miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Miután vasárnap este az Olaszországból Ausztriába tartó Eurocity 86-os vonaton két koronavírus-gyanús beteget találtak, az osztrák hatóságok felfüggesztették a vasúti átkelést a közös határon. Karl Nehammer belügyminiszter az ORF állami rádiót arról tájékoztatta, hogy a vonatot még a határ olaszországi oldalán állították meg. A szerelvény mintegy háromszáz utassal vesztegel a határon, ők a hírek szerint szabadon mozoghatnak olasz területen. Update: Ausztria fogadja az Olaszországból érkező vonatokat, csak az esti vonatot tartóztatta fel a határon.

Fotó: ATTA KENARE/AFP

Az iráni helyzet miatt előbb Örményország, majd Törökország is bejelentette: lezárják a határátkelőiket. Előbbi a szárazföldi átkelő mellett a légijáratokat is felfüggesztette a két ország közt. 

Iránban a hivatalos adatok szerint eddig 8 halálos áldozata és 15 fertőzöttje van a vírusnak. Egyes vélemények szerint viszont a valós szám ezeknél jóval magasabb lehet. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!