Ausztria nem fogadja az Olaszországból érkező vonatokat a koronavírus miatt

Miután vasárnap este az Olaszországból Ausztriába tartó Eurocity 86-os vonaton két koronavírus-gyanús beteget találtak, az osztrák hatóságok felfüggesztették a vasúti átkelést a közös határon. Karl Nehammer belügyminiszter az ORF állami rádiót arról tájékoztatta, hogy a vonatot még a határ olaszországi oldalán állították meg. A szerelvény mintegy háromszáz utassal vesztegel a határon, ők a hírek szerint szabadon mozoghatnak olasz területen. Update: Ausztria fogadja az Olaszországból érkező vonatokat, csak az esti vonatot tartóztatta fel a határon.

Fotó: ATTA KENARE/AFP

Az iráni helyzet miatt előbb Örményország, majd Törökország is bejelentette: lezárják a határátkelőiket. Előbbi a szárazföldi átkelő mellett a légijáratokat is felfüggesztette a két ország közt. 

Iránban a hivatalos adatok szerint eddig 8 halálos áldozata és 15 fertőzöttje van a vírusnak. Egyes vélemények szerint viszont a valós szám ezeknél jóval magasabb lehet. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.