Hétfőtől kétfajta sötét árnyalatban is árul sebtapaszokat a brit Tesco

45 év után, most életemben először megtapasztaltam, milyen érzés olyan színű sebtapaszt viselni, amilyen a bőröm színe. Az első képen alig lehet észrevenni. Ténylegesen vissza kell tartanom a könnyeimet."

Ezt majdnem egy évvel ezelőtt, 2019 áprilisában twitelte ki Dominique Apollon, a Race Forward nevű brit nonprofit szervezet egyik vezetője, a a bekötözött kisujjáról készült két fotó társaságában.

Erre a twitre a Tesco egyik alkalmazottja hívta fel a főnökei figyelmét. Az áruházlánc most ennek hatására dobta piacra a sötétebb bőrszínű vásárlóinak szánt kétféle barna tapaszát, a világos mellett. 

Bár Nagy-Britannia lakosainak durván 13 százaléka mondja magát nem fehérnek, ezzel a Tesco lett az első olyan brit áruházlánc, amelyik ennek a vásárlórétegnek is kínál nekik szánt sebtapaszt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér