Sterilizálják Escobar vízilovait

Akkora gondot jelentenek a Pablo Escobar vízilovainak túlszaporodott leszármazottai Kolumbiában, hogy sterilizálni fogják őket, döntöttek a hatóságok. Igaz, azt már most elismerik, hogy 

ez sem lesz elegendő a vízilópopuláció kordában tartásához, mely a becslések szerint az következő tíz évben megnégyszereződhet.

A kokainbáró még a '80-as években hozatott magának vízilovakat a 2225 hektáros magánállatkertjébe, a Hacienda Napolesbe. Halála után az állatokkal nem törődtek, magas szállítási költségük miatt szabadon engedték őket. A környék azonban nagy tavaival, vízi útjaival, hatalmas legelőivel ideális a vízilovak számára, sőt, még természetes ellenségük sincs, vígan szaporodni kezdtek. Időközben kiderült, hogy jelentős és káros hatással vannak a helyi állat- és növényvilágra is. A San Diego-i Kaliforniai Egyetem kutatói például megállapították, hogy nekik köszönhető az algavirágzás baktériumának elszaporodása. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér