Új bortörvény: naprakészen kell vezetni a szőlő, a must, a folyó és a palackozott bor mennyiségét

Bajban az ágazat, ezért a bortörvény módosítására készül a minisztérium, írja a Világgazdaság. 

"Naprakészen kell tudni a tőkén lévő szőlő, a must, a készleten lévő folyó és palackozott borok mennyiségét ahhoz, hogy piaci zavar esetén hatékonyan be lehessen avatkozni,"

mondta a lapnak Nagy István. Az agrárminiszter szerint az intézkedéssel bezárnak minden létező kiskaput. Szerinte a módosítás elejét veszi többek közt annak a gyakorlatnak, mikor az alkoholfokot nem a valóságnak megfelelően jegyzik fel, majd „hirtelen megszaporodik a bor, ami meg sem termett”. Nagy szerint a magyar bor minőségvédelme miatt fontos a csalásokat megakadályozni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér