Ausztriában és Horvátországban is megjelent a koronavírus

A tiroli kormányzó, Guenther Platter bejelenette: megjelent az első két koronavírusos eset Ausztriában. A betegek egyike a vírus sújtotta olasz régióból, Lombardiából érkezett, írja a DW.

Szinte pontosan ugyanekkor Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök is bejelentette: Horvátországban is megvan az első megbetegedés. A beteget, aki egy fiatalabb ember, egy zágrábi klinikán kezelik. Enyhe tünetei vannak, elkülönítették, és elmondták azt is, hogy Milánóban járt február 19 és 21 között.

Olaszországban már 283-nál jár az esetek száma, és már Toszkánában, Dél-Tirolban és Szicíliában is regisztráltak eseteket. 

Egy másik helyszínen, Iránban az egészségügy-miniszter helyettese jelentette be: pozitív lett a tesztje. (DW)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér