Conte: Erős hatása lesz a koronavírusnak az olasz gazdaságra

gazdaság
2020 február 25., 04:01
photo_camera Fotó: ANDREAS SOLARO/AFP

Vélhetően rendkívül erős hatása lesz a koronavírus-járványnak az olasz gazdaságra - mondta  Giuseppe Conte olasz miniszterelnök az MTI tudósítása szerint.

Conte szerint most még nem lehet megjósolni, mekkora lesz ez a hatás, mert még nem tudják, mennyire hatékonyak a vírus terjedése elleni intézkedések. „Nem látjuk előre, milyen irányban terjed a kór” - mondta.

A hétfő esti jelentések szerint Olaszországban eddig hét halálos áldozata van a koronavírusnak. A legutóbbi négy elhunyt mind idős ember volt, aki előrehaladott betegségben szenvedett. Mind a négy haláleset az északi Lombardia tartományban történt.

A fertőzöttek száma 222, ebből 173-at Lombardiában, 33-at Venetóban tartanak számon. Emilia Romagnában 18, Piemontban 3, a közép-olaszországi Lazióban 3 megbetegedésről tudnak. A betegek felét kórházban ápolják, mintegy harmincat intenzív osztályon.

A halottak és fertőzöttek száma folyamatosan változik: a hivatalos adatokat az olasz katasztrófavédelem jelenti be minden délben és este, de a tartományok ezzel egy időben közlik saját adataikat is, amelyek nincsenek mindig összhangban egymással.

Donald Trump közben 2,5 milliárd dollárt kért a kongresszustól a koronavírus elleni harcra - közölte a Fehér Ház.

Ebből egymilliárd dollárt fordítanak a vírus elleni vakcina kifejlesztésére, a további összeget pedig műszerek és egyéb orvosi berendezések vásárlására költik. (MTI)