Egy Tenerifén nyaraló magyar nő szerint nincs pánik a szigeten

külföld
2020 február 25., 17:01
Mentőautó a kedden vesztegzár alá vont Costa Adeje Palace szállodánál Tenerife szigetén.
photo_camera Mentőautó a kedden vesztegzár alá vont Costa Adeje Palace szállodánál Tenerife szigetén. Fotó: TONY CUADRADO/BELGA/AFP

Nem tapasztalt pánikot Tenerife déli részén egy, az MTI-től neve elhallgatását kérő fiatal magyar nő, aki néhány kilométernyire nyaral a kedden vesztegzár alá helyezett szállodától. Beszámolója szerint maszkot viselő rendőrök sokasága vette körbe a szállodát, akik távozásra szólítják fel az ott bámészkodókat.

A lezárás csak a szálloda közvetlen környékét érinti, a helyiek úgy tudják, hogy ezer embert helyeztek vesztegzár alá.

A magyar turista szerint a helyiek és a turisták is vegyes érzelmekkel fogadták a fejleményeket, egyesek kifejezetten közönyösek, mások inkább aggódnak, pánik azonban egyáltalán nem tapasztalható. Az emberek nem kezdtek el élelmiszert felhalmozni, az élet jobbára a megszokott kerékvágásban halad, áruhiány nincs, a gyógyszertárakban még kapható szájmaszk.

Időközben Spanyolország kontinentális részén is felbukkant a járvány. Keddig csupán az országhoz tartozó szigeteken voltak külföldi állampolgárságú fertőzöttek, kedden viszont Barcelonában egy helyi nőt diagnosztizáltak új típusú koronavírus okozta fertőzéssel. Ő a hírek szerint nemrég tért haza Észak-Olaszországból. (Via MTI)