Egy Tenerifén nyaraló magyar nő szerint nincs pánik a szigeten

Mentőautó a kedden vesztegzár alá vont Costa Adeje Palace szállodánál Tenerife szigetén.Fotó: TONY CUADRADO/BELGA/AFP

Nem tapasztalt pánikot Tenerife déli részén egy, az MTI-től neve elhallgatását kérő fiatal magyar nő, aki néhány kilométernyire nyaral a kedden vesztegzár alá helyezett szállodától. Beszámolója szerint maszkot viselő rendőrök sokasága vette körbe a szállodát, akik távozásra szólítják fel az ott bámészkodókat.

A lezárás csak a szálloda közvetlen környékét érinti, a helyiek úgy tudják, hogy ezer embert helyeztek vesztegzár alá.

A magyar turista szerint a helyiek és a turisták is vegyes érzelmekkel fogadták a fejleményeket, egyesek kifejezetten közönyösek, mások inkább aggódnak, pánik azonban egyáltalán nem tapasztalható. Az emberek nem kezdtek el élelmiszert felhalmozni, az élet jobbára a megszokott kerékvágásban halad, áruhiány nincs, a gyógyszertárakban még kapható szájmaszk.

Időközben Spanyolország kontinentális részén is felbukkant a járvány. Keddig csupán az országhoz tartozó szigeteken voltak külföldi állampolgárságú fertőzöttek, kedden viszont Barcelonában egy helyi nőt diagnosztizáltak új típusú koronavírus okozta fertőzéssel. Ő a hírek szerint nemrég tért haza Észak-Olaszországból. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér