Görög szigeteken összecsapásokba torkollott az új befogadóközpontok építése

Összecsapások törtek ki több görög szigeten, miután a helyi lakosok tiltakozni kezdtek az ellen, hogy új gyűjtőközpontokat alakítsanak ki az oda érkező migránsoknak.

Fotó: MANOLIS LAGOUTARIS/AFP

Leszbosz, Híosz és Szamosz szigetén is blokádokat emeltek a tiltakozók, a rendőrség könnygázzal oszlatott.

Leszboszon a tüntetők kukákat gyújtottak fel, és szemétszállító autókkal próbálták lezárni a kikötő területét. Híoszon hárman kórházba kerültek légzési problémák miatt a könnygáztól. 

Fotó: ARIS MESSINIS/AFP

A görög kormány azt mondja, megértik a helyiek problémáit, de folytatják a tervezett építkezéseket, és új központokat építenek az eddigi túlzsúfolt létesítmények helyett. (MTI, Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér