Távgyógyítók ellen emeltek vádat Nógrádban

Vádat emelt a salgótarjáni járási ügyészség egy 32 éves férfi és 42 éves társa ellen, akik "távgyógyító" szolgáltatást ígérve csaltak ki 98 ezer forintot egy áldozatuktól.

A 32 éves elsőrendű vádlott gyógyító médiumként hirdette magát egy közösségi oldalon. Ott vette fel vele a kapcsolatot egy 64 éves ember, akinek azt ígérték, hogy meg tudják gyógyítani távol lévő lányát. Ezért három alkalommal is pénzt kértek és kaptak, összesen 98 ezer forintot.

Az elsőrendű vádlott semmilyen egészségügyi képzettséggel nem rendelkezett, így nem volt jogosult egészségügyi tevékenység önálló végzésére.

A két büntetett előéletű vádlott ellen az ügyészség társtettesként elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér