A vadász lelőtt három agarat, az üldözött őz és az orvvadászok elmenekültek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Egri Járási Ügyészség a napokban azzal a társasággal szemben emelt vádat, akik  2018 őszén a Heves megyei Átány községben orvvadászatot tartottak a helyi vadásztársaság kezelésében álló területen.

Három agár fajtájú kutyát vittek magukkal azért, hogy azok ejtsék el az általuk kiszemelt állatokat. Rövid cserkelés után észre is vettek egy őzet, mely gyanútlanul sétált az erdőszélen. A férfiak ráengedték a kutyáikat a vadra, de a közelben tartózkodó hivatásos vadászok megzavarták őket a bűncselekmény elkövetésében. 

A társaság vadászmestere végül kénytelen volt szolgálati fegyverével lelőni a kutyákat, hogy megmenthesse a körbevett suta életét. A helyszínről mind az őz, mind a három elkövető elmenekült.Az orvvadászokat később fogták el és kihallgatták. 

Az orvvadászatban részt vevő fiatalkorú vádlott 2019 őszén részese volt egy köznyugalom megzavarása alkalmas, Átány község belterületén elkövetett bűncselekménynek is. Ennek során a társaságában lévő 31 éves férfi került szóváltásba a dohánybolt előtt egy 22 éves fiatallal az általa viselt piros cipő tulajdonjoga miatt. Az idősebb férfi a vita hevében megütötte a sértettet, akire ezután az I. rendű vádlott is rátámadt, földre terítette és a nyílt utcán összerugdosta a fiatalembert. 

Az Egri Járási Ügyészség az őzsuta elejtésével eredménytelenül próbálkozó vádlottakat orvvadászat bűntettével és lopás vétségének kísérletével, míg az utcai bántalmazás elkövetőit garázdaság vétségével vádolja. Az I. rendű vádlott esetében az ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására, valamint arra is indítványt tett, hogy a próbaidő tartamára a bíróság rendelje el a fiatalkorú pártfogó felügyeletét. A két felnőttkorú vádlott esetében pénzbüntetés, illetve közérdekű munka büntetés kiszabására irányul az ügyészi indítvány, míg a negyedik, büntetett előéletű terhelttel szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér