A vadász lelőtt három agarat, az üldözött őz és az orvvadászok elmenekültek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Egri Járási Ügyészség a napokban azzal a társasággal szemben emelt vádat, akik  2018 őszén a Heves megyei Átány községben orvvadászatot tartottak a helyi vadásztársaság kezelésében álló területen.

Három agár fajtájú kutyát vittek magukkal azért, hogy azok ejtsék el az általuk kiszemelt állatokat. Rövid cserkelés után észre is vettek egy őzet, mely gyanútlanul sétált az erdőszélen. A férfiak ráengedték a kutyáikat a vadra, de a közelben tartózkodó hivatásos vadászok megzavarták őket a bűncselekmény elkövetésében. 

A társaság vadászmestere végül kénytelen volt szolgálati fegyverével lelőni a kutyákat, hogy megmenthesse a körbevett suta életét. A helyszínről mind az őz, mind a három elkövető elmenekült.Az orvvadászokat később fogták el és kihallgatták. 

Az orvvadászatban részt vevő fiatalkorú vádlott 2019 őszén részese volt egy köznyugalom megzavarása alkalmas, Átány község belterületén elkövetett bűncselekménynek is. Ennek során a társaságában lévő 31 éves férfi került szóváltásba a dohánybolt előtt egy 22 éves fiatallal az általa viselt piros cipő tulajdonjoga miatt. Az idősebb férfi a vita hevében megütötte a sértettet, akire ezután az I. rendű vádlott is rátámadt, földre terítette és a nyílt utcán összerugdosta a fiatalembert. 

Az Egri Járási Ügyészség az őzsuta elejtésével eredménytelenül próbálkozó vádlottakat orvvadászat bűntettével és lopás vétségének kísérletével, míg az utcai bántalmazás elkövetőit garázdaság vétségével vádolja. Az I. rendű vádlott esetében az ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására, valamint arra is indítványt tett, hogy a próbaidő tartamára a bíróság rendelje el a fiatalkorú pártfogó felügyeletét. A két felnőttkorú vádlott esetében pénzbüntetés, illetve közérdekű munka büntetés kiszabására irányul az ügyészi indítvány, míg a negyedik, büntetett előéletű terhelttel szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót