Botrányt okozott a nácik és zsidók tematikájú karneváli tánc Spanyolországban

Az izraeli kormány és az Auschwitz múzeum is azzal vádolják egy spanyol utcabál szervezőit, hogy eljelentéktelenítik a holokausztot, mivel engedték, hogy Campo de Criptana utcáin náciknak és zsidó foglyoknak öltözött emberek táncoljanak végig. Mégpedig így: 

 A koreográfiát kitaláló El Chaparral Kulturális Egyesület egyébként a holokauszt áldozatai előtt akart tisztelegni a maga módján. Csakhogy az izraeli nagykövetség visszataszítónak minősítette a performanszot, ami szerintük gúnyt űz nácik által meggyilkolt 6 millió zsidóból.  

Campo de Criptana vezetése azzal mentegetőzött, hogy amikor kiadták az engedélyt, csak annyit tudtak, hogy az előadással az áldozatok előtt akarnak tisztelegni, azt nem tudták, hogy így. Egyébként osztják a felháborodott szervezetek kritikáját. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér