Botrányt okozott a nácik és zsidók tematikájú karneváli tánc Spanyolországban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az izraeli kormány és az Auschwitz múzeum is azzal vádolják egy spanyol utcabál szervezőit, hogy eljelentéktelenítik a holokausztot, mivel engedték, hogy Campo de Criptana utcáin náciknak és zsidó foglyoknak öltözött emberek táncoljanak végig. Mégpedig így: 

 A koreográfiát kitaláló El Chaparral Kulturális Egyesület egyébként a holokauszt áldozatai előtt akart tisztelegni a maga módján. Csakhogy az izraeli nagykövetség visszataszítónak minősítette a performanszot, ami szerintük gúnyt űz nácik által meggyilkolt 6 millió zsidóból.  

Campo de Criptana vezetése azzal mentegetőzött, hogy amikor kiadták az engedélyt, csak annyit tudtak, hogy az előadással az áldozatok előtt akarnak tisztelegni, azt nem tudták, hogy így. Egyébként osztják a felháborodott szervezetek kritikáját. (Guardian)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót