Közös kép készült Greta Thunbergről és Malála Júszafzairől

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kedden Oxfordban találkozott egymással a klímaváltozás ellen küzdő mozgalom jelképévé vált Greta Thunberg és az emberi jogokért és a lányok tanuláshoz való jogáért küzdő Malála Júszafzai. 

A találkozóról Greta Thunberg azt írta, hogy végre találkozott a példaképével.A pakisztáni születésű, 22 éves Malála Júszafzai már gyerekkorában felszólalt az ellen, hogy a tartományukban egyre nagyobb hatalomra szert tevő iszlám fundamentalista tálibok megtiltották a lányoknak, hogy iskolába járhassanak. Mivel később sem hagyta abba az oktatási jogokért való küzdelmét, 2012-ban a tálibok merényletet követtek el az akkor 15 éves lány ellen: többször rálőttek egy iskolabuszon. A sérülései miatt életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta, majd  a végleges kezelését Angliában kapta meg, ahol azóta is él. Ott létrehozott egy alapot, melynek az a célja, hogy minden lány és gyermek tanulhasson.  2014-ben Nobel-békedíjjal tüntették ki.

 Malála Júszafzai pedig megjegyezte, hogy Greta az egyetlen olyan barátja, aki miatt lógna az iskolából.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér