Közös kép készült Greta Thunbergről és Malála Júszafzairől

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kedden Oxfordban találkozott egymással a klímaváltozás ellen küzdő mozgalom jelképévé vált Greta Thunberg és az emberi jogokért és a lányok tanuláshoz való jogáért küzdő Malála Júszafzai. 

A találkozóról Greta Thunberg azt írta, hogy végre találkozott a példaképével.A pakisztáni születésű, 22 éves Malála Júszafzai már gyerekkorában felszólalt az ellen, hogy a tartományukban egyre nagyobb hatalomra szert tevő iszlám fundamentalista tálibok megtiltották a lányoknak, hogy iskolába járhassanak. Mivel később sem hagyta abba az oktatási jogokért való küzdelmét, 2012-ban a tálibok merényletet követtek el az akkor 15 éves lány ellen: többször rálőttek egy iskolabuszon. A sérülései miatt életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta, majd  a végleges kezelését Angliában kapta meg, ahol azóta is él. Ott létrehozott egy alapot, melynek az a célja, hogy minden lány és gyermek tanulhasson.  2014-ben Nobel-békedíjjal tüntették ki.

 Malála Júszafzai pedig megjegyezte, hogy Greta az egyetlen olyan barátja, aki miatt lógna az iskolából.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!