Kétéves a videó, amin a bukaresti Lidl "koronavírustól rettegő" vásárlói szabályosan megvadulnak, amikor új áru érkezik

Lendületesen kezdett terjedni egy friss, szerdán készült videó arról, hogy a víruspánikban szenvedő román vásárlók hogy kifordultak magukból egy bukaresti Lidlben:

Csakhogy a videó sajnos kamu. Mármint nem feltétlenül abban az értelemben, hogy teljes egészében hamisítvány lenne, de az feltétlenül elgondolkodtató, hogy ugyanezt a videót valaki már 2018 májusában is kiposztolta, akkoriban valamilyen árleszállításnak tulajdonítva a hisztériát.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér