Ausztriában már 5 koronavírus-fertőzöttről tudnak, és arra számítanak, hogy többen is lesznek

Ausztriában ötre nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma. A fertőzés miatt a kancellár tartományi vezetőkkel, szakértőkkel egyeztetett.

Sebastian Kurz azt mondta, arra számítanak, hogy ez a szám növekedni fog.

A kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy komolyan kell venni az utazási figyelmeztetéseket, és arra kért mindenkit, aki a vírus gócpontjairól tér vissza Ausztriába, kerülje el a nagyobb rendezvényeket egy ideig, és a tünetek észlelésekor azonnal hívja az erre a célra létesített forróvonalat.

Sebastian Kurz azt mondta, az ország naponta 1000 koronavírustesztet tud elvégezni.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter arról beszélt, hogy egységesen kell eljárni a fertőzésgyanús esetek ügyében. Influenzás betegeknél szúrópróbaszerűen végzik majd el a koronavírus-tesztet.

Közben további 14 embernél mutatták ki az új típusú koronavírust csütörtökön a németországi Észak-Rajna-Vesztfáliában. A tartományi egészségügyi minisztérium és Heinsberg járás vezetőségének adatai szerint így 20-ra nőtt a fertőzöttek száma a holland határnál, Aachen közelében fekvő járásban. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér