Nem Spielberg rendezi az Indiana Jones 5-öt

FILM
2020 február 27., 14:59

Nem Steven Spielberg rendezi meg az Indiana Jones 5. részét, a Variety azt írja, James Mangold veszi át a helyét.

Az Indiana Jones-sorozat 39 éves történetében Spielberg először engedi át a rendezést másnak. Az első rész, Az elveszett frigyláda fosztogatói 1981-ben óriási pénzügyi siker volt, és négy Oscar-díjat kapott.

A hollywoodi szaklap szerint Mangolddal, aki legutóbb Az aszfalt királyai című filmet rendezte, már hamarosan meg is kötik a szerződést az Indiana Jones 5 rendezéséről, Spielberg pedig producerként támogatja a film elkészítését.

Spielberg állítólag maga döntött úgy, hogy nem rendezi meg az Indiana Jones 5-öt, mivel úgy érezte, hogy egy új rendező új nézőpontból képes megfogni a történetet, és esetleg a fiatalabb generációkat is jobban meg tudja szólítani.

photo_camera Fotó: Mark Ralston/AFP

De Harrison Ford a címszereplőként továbbra is a film kulcsfigurája marad. A 77 éves színész, aki a tudós kalandort játssza, az utóbbi hetekben többször nyilatkozott a készülő filmről.

A Disney filmstúdió 2016-ban közölte először, hogy lesz újabb folytatása az Indiana Jones-kalandoknak. Akkor még arról írtak, hogy Spielberg rendezi, Ford játssza a főszerepet, és 2019 nyarán mutatják be. Aztán egy évvel elhalasztották a premiert, majd még egy évvel későbbre, 2021-re tolták el. Az Indy-filmek forgatókönyvírója, David Koepp közben otthagyta a produkciót, és a helyét Jonathan Kasdan vette át. A Variety szerint valószínűleg az új rendezővel a produkció tovább késik, és csak 2021 után mutatják majd be.

Az utolsó Indiana Jones-film, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága 2008-ban került a mozikba, és rengeteg pénzt hozott, több mint 790 millió dollárért (243 milliárd forintért) vettek rá jegyet, bár kritikailag a leginkább megosztó volt.

Spielberg most éppen a West Side Story című musical-remake utómunkáin dolgozik, amit december 18-án mutat be a 20th Century Stúdió. (MTI)