314 ezer dollár büntetést fizethet Steven Seagal, mert eltitkolta, hogy pénzt kapott az influenszerkedésért

Peren kívüli megállapodással úszott meg Amerikában egy kínos ügyet az Oroszországban élő 67 éves egykori akciófilmsztár. Steven Seagal 314 ezer dollárt fizet ki kártérítés és büntetés címén az amerikai tőzsdefelügyeletnek, akik cserébe megszüntetik ellene az eljárást - írja a cnbc.com. Amit azért indítottak, mert a vonatkozó, igen szigorú előírásokat megszegve Seagal nem fedte fel, hogy a Bitcoiin2Gen kaserolásáért cserébe 250 ezer dollár készpénzt és 750 ezer dollár értékű kriptopénzt ajánlottak neki.

Az egykori filmsztár ezekért cserébe jó pár közösségimédia-posztban népszerűsítette az új fizetőeszközt, illtve egy sajtótájékoztatón is részt vett a kriptovaluta "brandnagyköveteként".

Az ilyen esetekre vonatkozó amerikai szabályok azért szigorúak, mert a kriptopénz piacra dobását értékpapírkibocsátásnak tekintik, amit körültekintően szabályoznak.


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér