Az erzsébetvárosi polgármester a lakók vírusügyi tájékoztatása miatt találkozott volna a tisztifőorvossal, de a kormányhivatal állítólag letiltotta a megbeszélést

A nehéz helyzetben történő, politikamentes összefogás szép példájáról írt fb-posztot Niedermüller Péter. 

Az erzsébetvárosi polgármester a kerület lakóinak "alapos, szakszerű és tárgyszerű" koronavírusügyi tájékoztatása végett felvette a kapcsolatot a kerületért felelős tisztifőorvossal. Meg is beszéltek egy találkozót, hogy a főorvosnő a találkozó előtt pár órával azt közölje,

"felettesei nem engedélyezték, hogy kijöjjön a kerületbe. Szerintük ugyanis erre nincs szükség, a kormány akcióterve a koronavírus megfékezésére elégséges, egyéb intézkedésekre, egyeztetésekre nincs szükség."

A főorvosnő ezért megadta az emailcímét, amire bárki elküldheti neki a vírusügyi kérdését, ő meg majd válaszol.

"Érthetetlennek tartom, hogy a tisztifőrvos asszony felettesei miért gondolják úgy, hogy nekik meg kell akadályozni azt, ha egy önkormányzat első kézből akar tájékozódni a járvánnyal kapcsolatos aktuális helyzetről, a szükséges intézkedésekről"

- kommentálta a történteket Niedermüller, majd megjegyezte, hogy

"Csak remélni tudom, hogy ebben az ügyben nem politikai szempontok játszanak szerepet, hanem csupán ostoba bürokratikus előírásokról van szó."

Erzsébetváros vezetése a történtek ellenére úgy döntött, hogy hétfőtől szórólapokon tájékoztatja a lakosokat.

Hogy kiderüljön, az ügyben milyen szempontok játszottak szerepet, megkerestem mind a tisztiorvost, mind munkaadóját, a fővárosi kormányhivatalt. Amint reagálnak, frissítem az anyagot.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.