Az erzsébetvárosi polgármester a lakók vírusügyi tájékoztatása miatt találkozott volna a tisztifőorvossal, de a kormányhivatal állítólag letiltotta a megbeszélést

2020 február 28., péntek 12:21
61

A nehéz helyzetben történő, politikamentes összefogás szép példájáról írt fb-posztot Niedermüller Péter. 

Az erzsébetvárosi polgármester a kerület lakóinak "alapos, szakszerű és tárgyszerű" koronavírusügyi tájékoztatása végett felvette a kapcsolatot a kerületért felelős tisztifőorvossal. Meg is beszéltek egy találkozót, hogy a főorvosnő a találkozó előtt pár órával azt közölje,

"felettesei nem engedélyezték, hogy kijöjjön a kerületbe. Szerintük ugyanis erre nincs szükség, a kormány akcióterve a koronavírus megfékezésére elégséges, egyéb intézkedésekre, egyeztetésekre nincs szükség."

A főorvosnő ezért megadta az emailcímét, amire bárki elküldheti neki a vírusügyi kérdését, ő meg majd válaszol.

"Érthetetlennek tartom, hogy a tisztifőrvos asszony felettesei miért gondolják úgy, hogy nekik meg kell akadályozni azt, ha egy önkormányzat első kézből akar tájékozódni a járvánnyal kapcsolatos aktuális helyzetről, a szükséges intézkedésekről"

- kommentálta a történteket Niedermüller, majd megjegyezte, hogy

"Csak remélni tudom, hogy ebben az ügyben nem politikai szempontok játszanak szerepet, hanem csupán ostoba bürokratikus előírásokról van szó."

Erzsébetváros vezetése a történtek ellenére úgy döntött, hogy hétfőtől szórólapokon tájékoztatja a lakosokat.

Hogy kiderüljön, az ügyben milyen szempontok játszottak szerepet, megkerestem mind a tisztiorvost, mind munkaadóját, a fővárosi kormányhivatalt. Amint reagálnak, frissítem az anyagot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt