Huszonnyolcszorosára ugrott a 4iG nyeresége 2019-ben

POLITIKA
2020 február 28., 10:05

A 4iG Nyrt. 2019-ben 41,13 milliárd forint konszolidált árbevételt és közel 2,83 milliárd forint adózott eredményt ért el a nemzetközi beszámolási standardok (IFRS) szerint, az előző évhez képest a csoport árbevétele csaknem háromszorosára növekedett, nyeresége pedig huszonnyolcszorosára ugrott - közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

A rekorderedmény után a társaság osztalékfizetést is tervez, ennek mértékéről az áprilisi közgyűlés dönthet majd.

Közölték azt is, hogy „a menedzsment várakozásai szerint a teljesítés és előkészítés alatt álló megbízások alapján, valamint a szolgáltatási portfólió bővítésével az idei évben tovább növekedhet a cégcsoport üzleti eredményessége. A 4iG folyamatosan vizsgálja a hazai és nemzetközi terjeszkedés, az akvizíciók lehetőségeit”. 

A közlemény kitér arra is, hogy 

„az informatikai, illetve az információ - és kommunikáció technológiai piac legnagyobb megrendelője a Magyar Állam, ennek megfelelően a társaság tavalyi bevételeinek 62 százaléka állami, 38 százaléka pedig a vállalati szegmens megbízásaiból származott.”

Tavaly hosszan írtunk arról, hogy Orbán Viktor áldásával hogyan válhatott a Jászai Gellért vezette 4iG a hazai informatikai közbeszerzések legnagyobb nyertesévé, érdemes ezt a cikkünket is elolvasni. 2019-ben sokáig úgy nézett ki, hogy a vállalat felvásárolja a Telekomtól a T-Systems Magyarországot, de ez a tranzakció végül rejtélyes körülmények között zátonyra futott