Németországban is tovább terjedt a koronavírus

Németországban is egyre többen fertőződnek meg az új koronavírussal, derült ki a péntek esti összesítés alapján. Február 25. előtt összesen 15 fertőzöttet tartottak nyilván, az elmúlt három napban azonban 63-ra nőtt a fertőzöttek száma.

Az eddig regisztrált fertőzöttek közül idáig 15-öt gyógyultnak nyilvánítottak.

A járvány terjedése kedden gyorsult fel, akkor a holland határnál fekvő, észak-rajna-vesztfáliai Heinsbergben bukkant fel a vírus. Ott azóta 35 fertőzést igazoltak, de az elsőként azonosított házaspárt leszámítva mind otthon maradhattak, mert állapotuk jó. A várost magában foglaló járásban mintegy ezren vannak karanténban, mert kapcsolatba kerülhettek a fertőzöttekkel.

Észak-Rajna-Vesztfália mellett Bajorország, Baden-Württemberg, Hamburg, Hessen és Rajna-vidék-Pfalz tartományból jelentettek újabb fertőzéseket kedd este óta. Így a 16 német tartomány közül 6-ot érint a koronavírus-járvány.

Az esetek többségégében sikerült feltárni a fertőzési láncolatot, rekonstruálni, hogy miként jutott be a kórokozó a fertőzött szervezetébe. Jellemző, hogy a fertőzöttek a vírus jelenlétének kimutatása előtti két héten - a lappangási időben - jártak Olaszországban, vagy kapcsolatba kerültek Németországban olyan olaszokkal, aki később fertőzöttnek bizonyultak. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér