Orbán: Bár a koronavírus minden figyelmet magához vonz, a történelmi kihívás továbbra is a migráció

POLITIKA
2020 február 28., 07:26

„Most a koronavírus minden figyelmet magához vonz, de a történelmi kihívás továbbra is a migráció” - kezdte szokásos pénteki rádióinterjúját a miniszterelnök. Orbán Viktor kijelentette:

"számítanunk kell migránshullámokra, számítanunk kell rendszeres tömeges támadásokra a magyar határkerítésnél."

link Forrás

Szerinte egészen addig nem kell aggódni az ország biztonsága miatt, "amíg egységesek vagyunk, a magyar emberek és a magyar kormány együtt lép fel az illegális migrációval szemben."  A koronavírus terjedéséről közölte, hogy a hatóságok felkészültek, "jól szervezett ország vagyunk." Érti az emberek félelmét, mert egy ismeretlen veszéllyel nézünk szemben. Hozzátette:

"Egy dolgot tudok ígérni az embereknek, hogy a magyar kormány ellátja feladatát, 24 órában dolgozunk, és ha bármilyen információ van, ami fontos az emberek számára, azokat mi azonnal meg fogjuk osztani. (..)  Bízzunk az orvosainkban, bízzunk a rendőreinkben, bízzunk a hatóság embereiben! És azt kérem, hogy bennem is bízzanak, ha fontos információ keletkezik, azt a magyar emberek azonnal meg fogják tudni."

link Forrás

A járvány témáját letudva a következő nemzeti konzultáció ügye következett, és előkerült az alufóliasisak. A miniszterelnök kijelentette, hogy

"nekünk nem az ellenzék a fő politikai ellenfelünk, hanem Soros György és az ő világa. (..) Ha csak az ellenzékkel kellene vitatkoznunk, köszönjük szépen, jól ellennénk."

Az ellenzéki pártokkal szemben Sorost és csapatát tartja a fő erőnek, "az ő általa finanszírozott médiát, újságírókat, aktivistákat, NGO-kat."

"Ez egy jól szervezett, civilruhában lévő, de katonai logika alapján mozgatott szervezet, amely jól láthatóan központi, azt nem mondom, hogy utasításokkal, központi kezdeményezésekre hadrendbe áll és kormányokat támad meg,"

mondta Orbán. De ez is csak eszköz, mert a magyar miniszterelnök szerint 

"a végén mindig pénzről van szó. Ki akarják fosztani Magyarországot! Harminc éve vagyok a politikában és háromszor láttam a saját szememmel, hogy Soros György a csapataival ki akarta fosztani Magyarországot."

link Forrás