Orbán: Bár a koronavírus minden figyelmet magához vonz, a történelmi kihívás továbbra is a migráció

„Most a koronavírus minden figyelmet magához vonz, de a történelmi kihívás továbbra is a migráció” - kezdte szokásos pénteki rádióinterjúját a miniszterelnök. Orbán Viktor kijelentette:

"számítanunk kell migránshullámokra, számítanunk kell rendszeres tömeges támadásokra a magyar határkerítésnél."

Szerinte egészen addig nem kell aggódni az ország biztonsága miatt, "amíg egységesek vagyunk, a magyar emberek és a magyar kormány együtt lép fel az illegális migrációval szemben."  A koronavírus terjedéséről közölte, hogy a hatóságok felkészültek, "jól szervezett ország vagyunk." Érti az emberek félelmét, mert egy ismeretlen veszéllyel nézünk szemben. Hozzátette:

"Egy dolgot tudok ígérni az embereknek, hogy a magyar kormány ellátja feladatát, 24 órában dolgozunk, és ha bármilyen információ van, ami fontos az emberek számára, azokat mi azonnal meg fogjuk osztani. (..)  Bízzunk az orvosainkban, bízzunk a rendőreinkben, bízzunk a hatóság embereiben! És azt kérem, hogy bennem is bízzanak, ha fontos információ keletkezik, azt a magyar emberek azonnal meg fogják tudni."

A járvány témáját letudva a következő nemzeti konzultáció ügye következett, és előkerült az alufóliasisak. A miniszterelnök kijelentette, hogy

"nekünk nem az ellenzék a fő politikai ellenfelünk, hanem Soros György és az ő világa. (..) Ha csak az ellenzékkel kellene vitatkoznunk, köszönjük szépen, jól ellennénk."

Az ellenzéki pártokkal szemben Sorost és csapatát tartja a fő erőnek, "az ő általa finanszírozott médiát, újságírókat, aktivistákat, NGO-kat."

"Ez egy jól szervezett, civilruhában lévő, de katonai logika alapján mozgatott szervezet, amely jól láthatóan központi, azt nem mondom, hogy utasításokkal, központi kezdeményezésekre hadrendbe áll és kormányokat támad meg,"

mondta Orbán. De ez is csak eszköz, mert a magyar miniszterelnök szerint 

"a végén mindig pénzről van szó. Ki akarják fosztani Magyarországot! Harminc éve vagyok a politikában és háromszor láttam a saját szememmel, hogy Soros György a csapataival ki akarta fosztani Magyarországot."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér