Egy jó nagy strandtörölközőt szedtek ki Sydneyben egy pitonból

ÁLLAT
2020 február 29., 17:20

Állatorvosi munkája eddigi legérdekesebb pillanataként jellemezte egy ausztrál orvos a minap történt esetet, amikor is egy komplett - nem is kicsi - strandtörölközőt húzott ki egy pitonból - erről a BBC írt.

Az orvos közbenjárása nélkül minden valószínűség szerint elpusztult volna az az Ausztráliában és Új-Guineában őshonos, szőnyegmintás piton, ami egy az egyben lenyelte egy strandoló törölközőjét. Az állatorvos, Dr. Olivia Clarke és csapata kiposztolta a videót, melyen látszik, hogyan szedték ki a törölközőt az állatból. A BBC megkereste az állatorvost, aki elmagyarázta, mi történik a felvételen.

A videón arról beszél, a törölköző akkora volt, mint a kígyó testének egyharmada, így az elzáródást okozott az állat beleinél. A Monthy néven emlegetett kígyót elaltatták, majd megröntgenezték, hogy lássák, milyen messzire jutott a tárgy az állat szájától. Mivel elég messzire, rugalmas endoszkóppal nyúltak be érte. Hozzátette, a videón ez egy gyors folyamatnak tűnik, de egyáltalán nem volt az, nagyjából fél óráig tartott. Figyelniük kellett arra ugyanis, hogy ne tegyenek kárt a kígyóban, de erősen kellett húzni a törölközőt is, hogy kijöjjön. A végén ünnepeltek, boldogok voltak. Mint az orvos mondta, nem hétköznapi dolog az ilyen. A kígyó teljesen fel fog épülni.