Egy somogyi faluban annyira bepánikoltak a koronavírus miatt, hogy az egyetlen gólyafészektől is megszabadulnának

Egy Somogy megyei faluból nemrég azzal keresték meg Márton András madármentő csapatát, hogy minél előbb szedjék le a település egyetlen gólyafészkét, mert az a játszótér közelében van, és a helyiek attól tartanak, hogy a hazatérő madarak behozzák a koronavírust. 

Fotó: Czeglédi Zsolt

A szakember a 24.hu-nak elmondta, hogy az első megdöbbenése után igyekezett megnyugtatni a pánikoló helyieket. „A sorok között ugyanazt az esztelen, zsigeri pánikot, a nem kontrollálható rettegést olvastam, ami miatt a rémült emberek üresre vásárolták az elmúlt napokban a boltok polcait, hogy legyen otthon mit enni, mert itt a világvége” - tette hozzá.

Márton András szerint mivel az Afrikából érkező madarak útja hosszú hetekig tart, így ha bármelyik meg is betegedne útközben bármilyen betegségben, akkor az állat legyengül, és esélye sincs hazajutni, mert útja közben elpusztul. Olyan esetről, hogy gólyától, vagy fecskétől betegséget kapott volna az ember, még nem hallott. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér