Kásler Miklós akciótervvel erősítené a nők szerepét a családban és a társadalomban

Az emberi erőforrások minisztere úgy látta, hogy sokat javítana a magyar nők helyzetén, ha készülne egy akcióterv, ami 2030-ra megerősítené a szerepüket a családban és a társadalomban. Ezért Kásler Miklós egy pénteki miniszteri utasításban egy tollvonással létrehozta A nők szerepének erősítése a családban és a társadalomban akcióterv kidolgozásáért felelős munkacsoportot, aminek a feladata:

  • a nők és férfiak közötti társadalmi egyenlőséggel kapcsolatos és egyéb, a nőket érintő kihívások azonosítása;
  • az akciótervbe foglalandó főbb területeken a stratégiai intézkedések és az elérendő mérőszámok szakmai megvitatása és kialakítása;
  • javaslattétel a nők és férfiak jogait érintő, az akciótervhez szükséges kutatások elindítására, tanulmányok megírására;
  • az akciótervhez kapcsolódó I. Intézkedési Terv (2021–2022) megalkotása és
  • az akciótervben foglalt intézkedések végrehajtásának monitorozása.

A munkacsoportot az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára vezeti. A tagok között ott van még Rácz Zsófia, az Emmi fiatalokért felelős helyettes államtitkára, az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár, a szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár, a köznevelésért felelős helyettes államtitkár, a sportigazgatásért és sportágfejlesztésért felelős helyettes államtitkára és a Kopp Mária Intézet elnöke. 

Novák Katalin és Rácz Zsófia

A  munkacsoport 2020. június 30-ig negyedévente legalább egy alkalommal, ezt követően pedig szükség szerint ülésezik. 

A Központ Statisztikai Hivatal szerdán jelentése szerint jelentős különbség volt a teljes munkaidőben alkalmazásban álló nők és férfiak bruttó fizetése között: a férfiaknál 403 600, míg a nőknél 335 800 forint volt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó