Weinstein egy kórházi szobában ül, a falakat bámulja

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Harvey Weinstein jelenleg egy New York-i kórházban tartózkodik, őrizet alatt - mondta a filmproducer szóvivője az amerikai sajtónak. A producert a héten mondta ki bűnösnek az esküdtszék nemi erőszak vádjában, New York-i tárgyalásán így már csak a bíró ítélethirdetésére kell várni. Ez március közepén esedékes és a 67 éves producer akár 29 év börtönt is kaphat, ráadásul Kaliforniában is folyamatban van ellene egy eljárás.

Az esküdtek döntésének kihirdetése után Weinsteint őrizetbe is vették, de a börtönbeszállítás közben rosszul lett, mellkasi fájdalmakra panaszkodott, ezért a New York-i Bellevue kórházba vitték. Ez az intézmény eleve elítélteknek van fenntartva, Weinstein jelenleg is itt van egy őrzött szobában. Szóvivője szerint nagyon összetörte az esküdtek döntése, „nagyon mélyen van”. A szóvivő szerint a producer nem szeret egyedül maradni a cellájában, amikor nincs vele senki, órákon át csak a falakat bámulja. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó