Gyilkosság miatt jelentették fel a koronavírust behozó szekta vezetőjét Dél-Koreában

Dél-Koreában már 26 halálos áldozata van a koronavírusnak, a fertőzés itt számít a legelterjedtebbnek Kínán kívül. Az újabb megbetegedések nagy részét a 2,5 millió lakosú Daegu városában regisztrálták, és a hatóságok szerint egy vallásos szekta Kínából hazatérő tagjai terjeszthették el a betegséget. A Shincheonji tagjai még januárban jártak Vuhanban, ahonnan a fertőzés elindult.

Most a szekta vezetője, Lee Man-hee ellen gyilkosság miatt tett feljelentést a szöuli városvezetés. Park Won-soon, Szöul polgármestere azt mondta, ha Lee vagy a szekta többi vezetője együttműködőbb, elővigyázatosabb lett volna, azzal életeket menthettek volna meg. A szöuli városvezetés Lee és 12 társa ellen gyilkosság és a járványügyi szabályok megsértése miatt tett feljelentést az ügyészségen. 

Lee Man-heeFotó: -/AFP

Hétfőn Lee bocsánatot kért, amiért az egyik tagjuk megfertőzte a többieket, és elterjedt a betegség. Azt egyelőre nem tudni, hogy a dél-koreai halottak közül hányan köthetően a szektához. A beszámolók szerint az elsőként belázasodott tag visszautasította, hogy koronavírusra teszteljék, mert misére akart menni. 

A szekta világképe szerint alapítójuk, Lee Man-hee magára öltötte Jézus köpenyét és a Végítélet napján 144 ezer embert fog majd a mennyekbe vezetni. Összesen több mint ezer tagjuk van a városban.  (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér