Lecserélték a Renner Erika kártérítési perét tárgyaló bírót

bűnügy
2020 március 02., 13:37

Váratlanul lecserélték Pákozdi Zoltán Rudolf bírót, aki eredetileg tárgyalta volna Renner Erika kártérítési ügyét - írja az Index.

A portál nemrég foglalkozott azzal, hogy a lúgos támadásként ismert ügy áldozatának zárt ajtók mögött, három férfi – két ügyvéd és a bíró – előtt kell válaszolgatnia a nőiességét és szexuális életét firtató kérdésekre. A leváltás híre ezután érkezett, de a portál kérdésére Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője azt válaszolta, „Pákozdi Zoltán Rudolf bírónak több nagyobb tárgyi súlyú ügye van, ezért egy kevésbé leterhelt bírónő kapta meg ezt a kártérítési ügyet.”

Renner Erika kártérítési ügye 2017 decemberében indult, de a bíróság a büntetőügy jogerős ítéletéig felfüggesztette a kártérítési pert. Miután 2018. július 12-én a Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját jogerősen 11 év fegyházbüntetésre ítélték és örökre eltiltották az orvosi hivatástól, a kártérítési ügy is folytatódhatott. 

Ahogy arról januárban mi is beszámoltunk, kiderült, hogy az áldozatnak  újabb orvosszakértői vizsgálatoknak kell alávetnie magát. 

A bíró olyan kérdésekre vár választ, mint például:

  • Renner Erika szedett-e fogamzásgátlót?
  • Gyermekvállalásra spontán vagy lombikprogram keretében lett volna nagyobb esélye?
  • Milyen állapotban van jelenleg a méhe?
  • Képes-e szexuális életre?
  • A támadás miatt elszenvedett hüvelyi sérülése milyen konkrét hátrányt okoz Erika életében?

A megrázó és egészen brutális bűncselekménnyel, és a bírósági tárgyalásokkal a 444-en éveken keresztül foglalkoztunk.

link Forrás