25 halottja van a Tennesseeben pusztító tornádóknak

Huszonötre emelkedett a Tennesse államban pusztító két tornádó halálos áldozatainak száma, írja a BBC.

A szélvihar kedden hirtelen csapott le, valamivel éjfél után így az embereknek menekülni sem volt idejük. Százötvenen megsérültek és 44 ezer ember maradt áram nélkül a viharban. A két tornádó a legnagyobb pusztítást Putman megyében végezte, Nashvilletől mintegy 130 kilométerre. Itt legalább 19 ember vesztette életét.  

Fotó: Jason Kempin/AFP

Egy helyi lakos a BBC-nek azt mondta, Nashville háborús zónává változott.

A viharban rengeteg épület megrongálódott, leszakadtak az elektromos vezetékek és a repülőtéren is komoly károkat okozott. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó