A koronavírus miatt nem jön lengyel különvonat a március 15-i ünnepségre

Mivel Lengyelországban is azonosítottak már az új koronavírussal fertőzött beteget, lemondták a március 15-i budapesti ünnepségre készülő különvonatot. Ezt Tomasz Sakiewicz, a fideszes békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórummal (CÖF) együttműködő Gazeta Polska hetilap főszerkesztője jelentette be.

Tavaly még eljöttekFotó: Ács Dániel

Azt mondta, „rendkívül nehéz” döntés volt, de magyarországi barátaik megértését kéri, és „jelképesen” azért jelen lesznek Budapesten. (MTI) 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.