Hónapok óta üresen pusztul a Liget-projekt százmilliós pavilonja

A festék és a külső szigetelés is lehullott arról a pavilonról, amit 2017-ben a Városliget megújításának szimbólumaként mutattak be az Állatkerti körúton, írja a Magyar Narancs. 

Baán László igazgató akkoriban azt mondta, ideje eltüntetni a fabódés lufiárusokat, fel kell számolni a Ligethez méltatlan állapotokat. Ehhez képest a lap szerint a százmillió forintért felhúzott épület hónapok óta üresen áll, és odabent is csak kartondobozokat, elhagyatott konyhai berendezéseket látni, mióta kiköltözött belőle az utolsó árus. 

Amikor felépült, még így nézett ki a pavilonFotó: Balaton József/MTI/MTVA

A pavilont a Városliget Zrt. tartja fenn, a Magyar Narancs meg is kérdezte, kinek a felelőssége az épület leromlása, és mi a tervük vele, de nem kaptak választ. 

Mellette áll két másik pavilon is, ezek egyenként szintén százmillió forintba kerültek, de csak az egyik üzemel kávézóként, a harmadik szintén régóta zárva van. 

Az évek során százmilliárdokkal megdrágult Liget-projektről hétfőn azt mondta Baán László, nem tudja, végül mennyibe fog kerülni az egész. A Fővárosi Önkormányzat nemrég változtatási tilalmat rendelt el a Városligetben, jelenleg arról megy a vita, hogy ez csak az épületekre vonatkozik-e, vagy a zöldfelületek bővítését is meggátolja. 

A Liget-projekt viszontagságos történetéről nemrég a Partizán készített dokumentumfilmet, amiről itt írtunk. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó