Nem csak, hogy simán lit, hanem egyenesen gucci büfé lett a magyar állami urban dictionary

gucci (Szleng)
jó, király, menő, fasza, állat, elnök, büfé

bruh (Szleng)
angol: brother, bro, jelentése: tesó, tesa, tesi, tess, báttya, bástya, bá$tya – mint barát, haver

adom (Szleng)
tetszik az ötlet, egyéb alakja: élem

A fiatalul beszélés világában az állami intézmények nagyjából a nyugtalanító nagybácsikkal lehetnek egy polcon, de a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Gyerek a neten nevű, magyarázó oldala ehhez képest egyáltalán nem sikerült rosszul.

Mármint vannak benne apróbb félreértések, például a

flamebait (Szleng)
angol kifejezés, jelentése: olyan személy, aki csak azért ír hozzászólást, hogy arra választ provokáljon

nem a személyt, hanem a hozzászólást jelenti, de a NER médiuralmának fenntarásáért felelős legfontosabb állami szerv eddigi koromsötét történetéhez képest ez még így is egy dicsőséges fejezet.

A Discordról például azt írják, hogy problémáik vannak a rasszista, homofób tartalmak megfelelő moderálásával, aminek kiemelése a Magyarországon állami jóváhagyással folyó rasszista és homofób hecckampányok idején legalább is meglepő. Teljesen normálisan magyarázzák el, hogy működik az online pornográfia, kik az incelekek, és miért kockázatos a szexting.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.